Turkije Reisverhalen

In juli 2015, vertrok ik met mijn backpack naar Turkije voor drie maanden. Het was de eerste keer dat ik alleen op reis ging. Turkije is een groot divers land waar zoveel te ontdekken valt. Prachtige landscappen, het lekkerste eten ter wereld en vriendelijke Turken die mij altijd wilde helpen.

Ik had eigenlijk geen idee wat ik van het land moest verwachten, het was een erg impulsieve beslissing geweest. Ik kende overigens niemand die daar ooit had rondgereisd. De enige infomratie bron die ik had was een Lonely Planet. Het plan was om een maand  te reizenen om 1.5 maand stage te lopen in Turkije. Uiteindelijk, is mijn stage nooit afgerond en is de beslissing gemaakt om te stoppen met studeren.

Turkije is een erg divers land. Ik begon mijn reis in Istanboel, ging richting de zwarte zee en eindigde in het hoogtgebergte. Ik ontmoette een geweldige familie, bezocht Armenische ruïnes en ontmoette Nederlands sprekende Turken. Ik zag de hoogste berg van Turkije, keek naar een vulkaan en ontvluchtte de onrust van het oosten. Ik ontdekte de prachtige kustlijn, werkte op een boederij voor 5 weken en was een geitenherder.

Drie maanden heb ik in Turkije doorgebracht maar nog steeds valt er veel te ontdekken. Jammer genoeg laat de huidige onrust in het land reizen niet meer zo gemakkelijk. Ik zal graag terug willen gaan om de plekken te bezoeken waar ik nog niet aan toe was gekomen. En, ik zal de Turkse mensen nooit meer vergeten. Ze hebben mij veel geleerd over hun cultuur en de gastvrijheid.

Lees mijn Reisverhalen:

Deel 1 – Merhaba Istanbul

Deel 2 – Naar het Kaçkar Gebergte

Deel 3 – Het Turkse Leven in Yusufeli

Deel 4 – Ontdekking van het Oosten: Kars en Ani

Deel 5 – Een kennismaking met Koerdisch Turkije in Doğubayazıt

Deel 6 – Historische ontdekkingen in Konya en omstreken

Deel 7 – Tussen Ruïnes en Hippies in Olympos

Deel 8 – Een klein Paradijs in het Zuiden van Turkije

Deel 9 – Een Ecofarm tussen Bodrum en Gümüşlük

Turkije reizen Turkije reizen Turkije reizen Turkije reizen Turkije reizen Turkije reizen