Nederlands

Welkom bij the Road Novel!

Mijn naam is Karlijn. Schrijver en bedenker van the Road Novel, en geobsedeerd met alles wat met reizen te maken heeft. Ik zoek graag de sensatie op van onbekende bestemming en heb een liefdesrelatie met het Midden-Oosten. Inmiddels is nieuwe bestemmingen ontdekken een serieuze hobby van mij geworden en schrijf ik erover. 

Het idee voor the Road Novel ontstond in 2016 in Jordanië. Ik merkte de vele misstanden over het Midden-Oosten op en tevens de beperkte informatie over dit gebied. The Road Novel is een inspiratie bron met reisverhalen geworden, gefaciliteerd met tips en reisgidsen.

Mijn eigen verhaal begon in Groningen. Ik begon al vroeg een interesse te vormen voor lezen en schrijven. Ik verslond van jongs af aan boeken en ging daarna over naar mijn eigen verhalen. Na de middelbare school besloot ik om wereld verbeteraar te worden en studeerde: International Development Management in Wageningen. Deze ambitie heeft niet lang aangehouden en stopte ik na een jaar met mijn opleiding.

Ik vertrok naar Turkije voor drie maanden. De vraag die ik vaak krijg is: “Waarom Turkije?” Ik kan hier geen goed antwoord op geven. Het was een impulsief besluit maar de spanning van het avontuur speelde zeker mee. Ik vertrok alleen met mijn rugzak naar het land van kebab en baklava. Van Istanboel, naar de uithoeken van het oosten en het tropische westen. Een avontuur was het zeker.

Road novel about

De ontdekking van het oosten van Turkije

De terugkeer naar het thuisland viel destijds niet goed in de smaak. Afgezien het feit dat ik de liefde in Turkije had gevonden, miste ik de spanning en sensatie op het noordelijk halfrond. Om weer te kunnen reizen had ik echter geld nodig. Ik werkte voor 8 maanden in een restaurant/café in Groningen om daarna voor een jaar te reizen.

De reis begon weer in Turkije en vervolgde zich in Iran, Jordanië, Palestina en Israël. Na 6 maanden in het Midden-Oosten had ik wel genoeg van de irritante mannen en conflicten. Vanuit een hostel in Ramallah (Palestina), boekte ik een vlucht naar Bangkok. Vanuit het Aziatische Thailand, passeerde ik de grens naar Myanmar, Laos en uiteindelijk naar mijn eind bestemming: Vietnam.

En nu?

Ik woon op dit moment in Tilburg. Waarom in vredesnaam Tilburg? Omdat ik hier Journalistiek studeer. Hoewel ik reizen op veel momenten mis, doe ik mijn opleiding met veel plezier. Ik wil hier veel leren en wellicht combineren met mijn reispassie. Schrijven op the Road Novel doe ik nog even graag en zie ik mogelijkheden om mijzelf hierin te laten groeien.

Jordanië over the road novel

Genietend van de vrijheid van de Wadi Rum woestijn in Jordanië

Heb jij een verhaal die je met the Road Novel wil delen? Of wil je met mij samenwerken? Stuur mij een email naar: contactroadnovel@gmail.com of vul het formulier in op de contact pagina.

Wil je mij volgen? Doe dat op Instagram of Facebook

Ik zie je graag ergens op deze wereldbol!